viernes, 5 de diciembre de 2014

Benvinguts  Rossinyols!!


Em presento, sóc l'Ivan Artacho, visc a Santa Cristina d'Aro i estic estudiant un Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials a l'UdG i gràcies a les múltiples activistes de l'universitat de les quals disposa n'he pogut conèixer una de molt pionera, el Projecte Rossinyol.

Haig de confessar que ja de bon principi em va engrescar la idea de poder participar en un projecte social i solidari per tal de poder ajudar als nens que atrevissen dificultes socials a l'hora de integrar-se en aquest nostre país que per la gran majoria d'ells resulta tant estrany i distant a les terres d'on provenen.


Mural de l'acte inaugural a l'Ajuntamnet de Sant Feliu de Guíxols. 


Doncs bé el meu territori assignat ha estat el municipi de Sant Feliu de Guíxols on faig de mentor an Pavlo Oleskiv, un nen Ucraïnès de 12 anys que a penes fa 2 mesos que viu aquí Catalunya.                              
Ell a vingut amb els seus pares i la seva germaneta de 8 anys. El motiu? Molt lamentable. En vistes de l’actual crisi a Ucraïna l’exèrcit rus s’ha mobilitzat a la regío Ucraïna de Crimea ocupant-ne el parlament i com a conseqüència s’han revelat extremistes anti russos armats que, entre ambdós bàndols, han causant una gran destrucció d’habitatges, tancament d’edificis públics i un total de 4.300 morts des d’aquest l’Abril entre militars i civils.      

Article de La Vanguardia, 21 de Novembre 2014




En definitiva, en vistes d'aquesta inestabilitat social els seus pares, han decidit abandonar la seva casa per venir aquí Catalunya amb el propòsit de donar als seus dos fills un futur millor que el d'un panorama d'autèntica guerra.  

Deixeu-me que us parlaré una mica d’en Pavlo:
En Pavlo és un noi força tímid però que malgrat això  s’ha espavilat força ràpid   com per aprendre el català  amb aquests 2 mesos, pel que jo el considero un noi bastant intel·ligent. La prova està en què amb el poc  temps que porta  aquí ja ens podem comunicar gairebé sense molts problemes parlant  el català  
Una de les poques coses que m’ha explicat és que com a hobby li agrada jugar a jocs d’ordinador i llegir llibres fantàstics, pel que em va semblar una bona idea portar-lo a la biblioteca municipal i aconseguir-li un llibre força assequible pel que fa a dificultat lingüística i amb forces dibuixos per facilitar-li la comprensió i així accelerar-li la seva comoditat amb el català.                                                           
Al final ens vam quedar amb un còmic de Bola de Drac. 

Acte inaugural




No hay comentarios:

Publicar un comentario